Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga

Zadnje teme
» Recover programi
Ned Feb 24, 2008 11:30 pm od Admin

» Ako zelite neki program anemozete ga naci slobodno se javite
Pon Feb 18, 2008 11:47 pm od Admin

» Na kritiku moje Strine
Uto Jan 01, 2008 11:31 pm od Admin

» Higijena racunara
Ned Dec 16, 2007 12:12 am od Admin

» Vaš računar i operativni sistem - osnove
Ned Dec 16, 2007 12:02 am od Admin

» Microsoft Virtual PC 2007 verzija 1.0
Sub Dec 15, 2007 11:53 pm od Admin

Tvoja brzina na netu
Test your Internet connection speed at Speedtest.net
hitrang

Microsoft Virtual PC 2007 verzija 1.0

Ići dole

Microsoft Virtual PC 2007 verzija 1.0

Počalji od Admin taj Uto Dec 11, 2007 4:46 pm

Želite li da pokrenete Windows 98 i Windows XP na istom računaru? Ili samo želite da se uverite da će vam postojeći softver raditi na Windows Vista operativnom sistemu?

Sve ovo možete uraditi ukoliko preuzmete aplikaciju Microsoft Virtual PC 2007 potpuno besplatno iz Microsoft Download centra.

Virtual PC je softever koji vam omogućava da na istom računaru pokrenete više operativnih sistema, kao što su Windows 98, 2000, XP ili Windows Vista.

Takođe moguće je pokrenuti više instanci istog operativnog sistema, recimo npr. Windows Vista Home i Vista Ultima, a što je još zanimljivije možete tehnikom drag-n-drop simultano prebacivati podatke između pokrenutih instanci.

Prebacivanje iz jedno u drugi operativni sistem je lako kao kada se prebacujete iz prozora jedne aplikacije u drugi, a podržani su kako Intel tako i AMD platforme.
Download

http://www.microsoft.com/windows/downloads/virtualpc/default.mspx
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 214
Datum upisa : 23.08.2007

Pogledaj profil korisnika http://kompijteri.bestofforum.net

Nazad na vrh Ići dole

MS Virtual PC 2007 - besplatan

Počalji od Admin taj Sub Dec 15, 2007 11:48 pmTržište softvera za virtualizaciju (način da na jednom računaru terate više raznih i vrlo raznovrsnih operativnih sistema) je sve interesantnije. Pošto je VMWare Server postao besplatan, a u odgovoru na to i Microsoft Virtual Server 2005 takođe postao besplatan, u neočekivanom potezu i Microsoft Virtual PC je postao besplatan!

Ovo je vrlo interesantna vest upravo za “male” programere - Virtual PC 2004 ne zahteva serverski operativni sistem (Windows 2000 Server, Windows 2003) da bi lepo radio, već sasvim lepo trči i na Windows XP Professional.

Iako se MS upinje da pokaže kako su ova dva proizvoda, Virtual Server 2005 i Virtual PC 2004, u suštini različiti proizvodi, to nije sasvim tačno. U nezvaničnoj dokumentaciji, (white paper) navode se, na primer, sledeće razlike:

* Virtual PC 2004 pokreće samo desktop operativne sisteme - tačno, odnosno dobićete upozorenje ako pokušate sa instalacijom serverskog operativnog sistema, ali ja nisam imao problema u radu
* Emulacija zvučne karte postoji samo u VPC 2004 - tačno.
* Virtual Server 2005 ima daleko bolju podršku za virtuelne mreže - tačno.

U svakom slučaju, kako su sada oba proizvoda besplatna, izaberite jedan prema vašim potrebama :-)

Direktan link za skidanje je

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=6D58729D-DFA8-40BF-AFAF-20BCB7F01CD1&displaylang=en


Dodatak 2007-02-20: Izašao je Virtual PC 2007 - glavna prednost je mogućnost da vam i host i guest operativni sistem budu iz Vista familije.

Download link za ovu najnoviju verziju: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=04D26402-3199-48A3-AFA2-2DC0B40A73B6
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 214
Datum upisa : 23.08.2007

Pogledaj profil korisnika http://kompijteri.bestofforum.net

Nazad na vrh Ići dole

Microsoft Virtual Server 2005 R2

Počalji od Admin taj Sub Dec 15, 2007 11:51 pmRat između velikih firmi za pozicije na tržištu ponekad ima i vrlo dobrih strana - Microsoft Virtual Server 2005 R2, odličan sistem za virtuelizaciju, kao i njegov konkurent, VMWare Server (u pomenutom članku imate i mnogo više detalja šta je virtuelizacija, čemu služi i kako se koristi) je takođe postao besplatan!

Ovo je punokrvni sistem za virtuelizaciju na Windows platformama, bez ograničenja - većina Intel x86 operativnih sistema se može instalirati u Virtual Server okruženju.

Same performanse su solidne, mada kao i VMWare Server, Virtual Server je gladan memorije - za udoban rad preporučujem 1 Gb mada se možete provući i sa 512Mb, opet sa jednim gostujućim sistemom.

Ako se odlučite na korišćenje Virtual Servera obavezno pogledajte i besplatan alat koji ide uz njega: VSMT - Virtual Server 2005 Migration Toolkit - retko udoban način da postojeće serverske (tačnije: Microsoft Windows NT 4.0 Server + Service Pack (SP) 6a, Windows 2000 Server SP 4 i Windows Server 2003) konfiguracije migrirate u virtuelno okruženje uz minimum napora.

http://www.microsoft.com/windowsserversystem/virtualserver/
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 214
Datum upisa : 23.08.2007

Pogledaj profil korisnika http://kompijteri.bestofforum.net

Nazad na vrh Ići dole

VMWare Server - majstor virtualizacije

Počalji od Admin taj Sub Dec 15, 2007 11:53 pm
Na jednom računaru možete imati više operativnih sistema - instaliranih zajedno, na istom disku, na posebnim particijama ili posebnim diskovima - ono što je karakteristično za ovakav način instalacije je da u jednom trenutku možete raditi samo sa jednim operativnim sistemom.

Sa druge strane, ako ste programer, veoma često će vam trebati da proverite kako se vaš program ponaša pod ovim ili onim operativnim sistemom, ili uz neki program instaliran pored vašeg. Stalno restartovanje računara i prelazak u drugi operativni sistem je jako zamoran i uzima jako puno vremena.

Čak i ako ste običan korisnik, dobro dođe mogućnost da nove, neproverene programe probate na drugom mestu da vam ne bi ugrozili stabilnost kućne konfiguracije.

Rešenje za ovakve probleme je vrtualizacija: sistem koji vam programski omogućava da u isto vreme vozite više operativnih sistema. Praktično, podiže se “virtuelna mašina” u koju možete instalirati koji god hoćete operativni sistem i koristiti ga kao bilo koju drugu aplikaciju na vašem računaru.

Pionir i predvodnik u ovoj oblasti je kompanija VMWare - njihov najpoznatiji proizvod je VMWare Workstation koji se naravno plaća. Nešto slabiji je VMWare server - ovo “slabiji” shvatite uslovno - ako vam zatrebaju nedostajuće funkcije, onda ste spremni i da platite Smile za Workstation. Ono što je najbolje je da je VMWare Server besplatan!

Terminologija: Host Operating System je OS na koji ćete instalirati VMWare Server, obično Windows; Guest Operating System je sistem/sistemi koje ćete instalirati u VMWare Server i to može biti bilo koji od podržanih sistema.

Dakle, ako ste ozbiljan programer ili ozbiljan korisnik Smile :

* Skinite ga ili nabavite od nekog ko ima (150Mb nije malo Smile)
* Instalirajte ga i spremite instalacione CD-ove/DVD-ove od gostujućih OS-ova
* Instalirajte svaki od gostujućih OS-ova
* Za svaki od gostujućih OS-ova uradite update (Windows update ako je Windows u pitanju)
* Novodobijene slike od operativnih sistema sačuvajte - odličan su izvor za kretanje iz početka, tj. ako zabrljate tekuću instalaciju

Kako je virtualizacija zahtevan posao za vašu mašinu i najosetljivija je na količinu raspoložive memorije, pobrinite se da imate barem 512 Mb ako hoćete da vozite jednu VMWare sesiju ili barem 1 Gb za dve ili više (naravno, ovo debelo zavisi od toga koliko je memorije potrebno gostujućem operativnom sistemu za rad).

Pažnja: iako dokumentacija kaže da je moguće instalirati VMWare server samo na serverske operativne sisteme (Windows 2000 Server, Windows 2003) to nije sasvim tačno - ako vašoj instalaciji Windows XP Professional SP2 dodate IIS (Control Panel / Add-Remove Programs / Add-Remove Windows Components) koji se ne instalira uobičajeno, posle toga ćete instalirati i uspešno koristiti VMWare Server.


http://www.vmware.com/products/server/
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 214
Datum upisa : 23.08.2007

Pogledaj profil korisnika http://kompijteri.bestofforum.net

Nazad na vrh Ići dole

Re: Microsoft Virtual PC 2007 verzija 1.0

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu